13. januar 2023 anna

Hytta - Ditt fristed

For mange er drømmen om egen hytte stor. Bare tenk deg en plass hvor du kan slappe helt av, slippe den hektiske hverdagen og bare nyte stillheten. Hyttedrømmen skal dekke dine behov for avslapping og rekreasjon. Samling med familien fremfor peisen, aktiviteter i frisk luft og gode opplevelser. Et sted du kan sitte lunt og trygt, og nyte naturen som ligger like utenfor.

Vår hyttekatalog er satt sammen av 17 forskjellige hyttemodeller i moderne og tradisjonell stil. Felles for disse hyttemodellene er at de har praktiske løsninger og gode rom. Vi har hytter som passer alle, enten du ønsker stor eller liten hytte, om du drømmer om hytte på fjellet eller ved sjøen. Ønsker du å gjøre endringer, så hjelper vår ingeniør- og arkitektavdeling deg. Vi hjelper deg å skape din drømmehytte.

Hva koster det å bygge hytte?

Det er mange faktorer som spiller inn for å få korrekt pris på en hytte. Dette kan være alt i fra ferdiggrad, valg av materialer og hvor i Norge man ønsker å bygge. Et tips er gjerne å snakke med en forhandler i området du ønsker å bygge. De kan hjelpe deg med å finne riktig pris på hytta du ønsker deg.

Når du skal bygge hytte må du finne en forhandler du ønsker å bygge med, en som skjønner hva det er du er ute etter og som kommer med gode innspill og ideer om du skulle trenge det. Det er viktig med et godt samarbeid for at du skal få en best mulig opplevelse med prosessen.

Når du har funnet den riktige forhandleren for deg, må du finne ut hvordan du ønsker hytta skal se ut og hva den skal inneholde. Her kan det være lurt å lage seg en liste over hvilke ønsker og behov du har for hytta.

Det er gjerne budsjettet som bestemmer hvilken hytte du kan få. Det kan derfor være lurt å sette seg opp et budsjett for prosjektet. Et budsjett gjør det enklere å få en oversikt over hva man har tilgjengelig av midler og hvor du evt kan spare. Sammenlign priser og velg de løsningene som passer best til ditt budsjett.

Utgiftsposter

Her er noen utgiftsposter man gjerne må regne med når man skal bygge hytte:

  • Tomten; er tomten byggeklar eller må den tilrettelegges før byggingen kan starte?
  • Entreprisekostander; dette varierer fra forhandler til forhandler. Noen oppgir en totalpris fra start til slutt, mens andre oppgir kostnadene hver for seg.
  • Offentlige utgifter
  • Inventar til hytten
  • Driftskostander; faste kostander som forekommer når hytten står ferdig
Ta en pause fra hverdagens forpliktelser. La hytta bli et sted for samling og gode opplevelser.