14. mars 2023 anna

OM BAKKEN BYGG OPPFYLTE DRØMMEN:

– Vi er så fornøyde med hytta vår!

Jan Peder Østlie og Margit Sletten var ikke i tvil om at en lokal leverandør skulle stå for hyttebyggingen. Valget falt på OM Bakken Bygg – og de er meget fornøyd med både utførelse, samarbeid og selve hytta!

Ekteparet Jan Peder Østlie og Margit Sletten begynte planleggingen av hytta rundt juletider i 2021. Litt over ett år senere fikk de overlevert nøkkelen. Drømmehytta var klar til bruk!

– Vi var bestemte på at vi skulle bruke en lokal leverandør, samt en leverandør vi kjente til. Det er jo greit å inngå et samarbeid med noen man har kjennskap til, forteller Jan Peder.

Valget falt på OM Bakken Bygg AS, en entreprenørbedrift som er kjent for å levere solide produkter, enten det gjelder hytter eller boliger.

Firmaet har hovedkontor på Vinstra i Gudbrandsdalen, midt mellom Dovre og Lillehammer. De har egne snekkere, murere, flisleggere og blikkenslagere.

De er også medlem av Byggmann, som i dag er en av Norges største boligkjeder av frittstående byggefirmaer.

Det veletablerte firmaet har rykte på seg for å bygge på tradisjonelt vis, som sikrer godt håndverk.

Mottoet er «kvalitet i alle ledd». Jan Peder og Margit kan skrive under på at dette stemmer så absolutt.

Slik vi ville ha den

– Vi ville sette vårt eget preg på hytta, spesielt med tanke på at vi ønsket en hytte som kan brukes som helårsbolig, smiler Margit.

Utkastet på hytta ble tegnet av Odd Magne Sletten i OM Bakken Bygg, som også var prosjektleder.

– Vi kjøpte tomta i mars 2021. Omtrent på samme tid satte vi i gang med å tegne hytta. Samarbeidet med Odd Magne gikk veldig bra. Han lyttet til våre ønsker og vi fikk det akkurat som vi ville, forklarer Jan Peder.

Resultatet ble en 120 kvadratmeter stor hytte og en garasje på 30 kvadratmeter. Den har meget god standard og ventilasjon, som er et krav for helårsboliger.

Det gikk nokså nøyaktig ett år fra første utkast til hytta stod ferdig. Påsken 2022 kunne Jan Peder og Margit nyte ferien på den nye hytta.

Hytte fra A til Å

Som totalentreprenør stod OM Bakken Bygg for hele jobben. De sørget for koordinering av alle håndverkere samt selve utførelsen av byggingen.

Jan Peder forteller at firmaet var flinke til å holde dem oppdaterte under hele prosessen.

– De kom også med forslag på løsninger og gjerne med flere alternativer slik at vi kunne bestemme hva som passet best for oss.

Ekteparet bor til daglig i Asker og understreker at den gode kommunikasjonen og oppfølgingen var viktig for dem.

– Siden vi bor såpass langt unna var det viktig for oss at vi kunne stole på at ting ble gjort, understreker Margit.

Gøy, men slitsomt

Alt i hytta er nøye gjennomtenkt og valgt med omhu av Jan Peder og Margit.

De nye hytteeierne er heller ikke redd for å innrømme at det ikke er bare bare å planlegge en hytte.

Det er mange beslutninger som skal tas, både før og etter. Ekteparet har selv valgt ut alt av plater, fliser, interiør, baderom, naturstein, peis, kjøkkeninnredning og farger.

– I en periode var vi ganske slitne, for det var mange beslutninger og en rekke situasjoner som oppstod, smiler Margit.

Duoen anbefaler å planlegge nøye og foreta gjennomtenkte beslutninger når man skal i gang med å oppfylle hyttedrømmen.

Ti tomler opp

Jan Peder og Margit kan ikke få rost OM Bakken Bygg og Odd Magne Sletten nok.

– Vi er kjempefornøyd med alt, fra første kontakt til overlevering. De er dyktige folk som er lette å samarbeide med. Det er jo ikke en selvfølge i dag, fastslår Jan Peder.

Begge understreker at de har blitt godt fulgt opp gjennom hele prosessen.

Margit forteller at de ansatte er lette å få tak i, flinke til å gi informasjon og følge opp når det var noe de lurte på eller trengte.

– Også i etterkant av overtagelsen har de vært greie og enkle å få tak i. Ofte kan det by på utfordringer å få hjelp når jobben er gjort. Slik er det ikke med OM Bakken Bygg, avslutter en fornøyd Jan Peder.

 Foto: Andreas Nilsson
Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i BA 2023, Amedia