6. desember 2021 anna

Sjekkliste før du kjøper tomt

Før du kan starte med å bygge drømmeboligen, må du ha en tomt. Før du kjøper tomten, kan det være lurt å undersøke litt. Her er en enkel sjekkliste for hva som er lurt å tenke på før du kjøper en tomt. 

Når du skal kjøpe deg en tomt, kan det være lurt å ikke forhaste seg. Da kan du ende opp med å kjøpe «katta i sekken». Noe av det første du må tenke på når du skal kjøpe tomt, er hvilken type hus du ønsker. Det er ikke alle hus som passer like godt til alle tomter, men mange hus kan designes slik at de passer til både flat og skrå tomt. Her vil også tomtestørrelsen ha noe å si for hvor stort hus du kan bygge. Det kan derfor være lurt å avklare hvilke type hus man ønsker, og hvor stort boareal man vil ha.

Sett deg inn i reguleringsplanen for tomten

Når du har funnet en tomt som kan være aktuell for deg, kan det være lurt å sette seg inn i reguleringsplanen for tomten. Reguleringsplanen forteller deg om ulike hindringer i forhold til det kommunale anlegget. Dette kan for eksempel være veier, hvor stort og høyt du kan bygge i forhold til utnyttelsesgraden til tomten, osv.

Sjekk ut område rundt tomten

Det kan også være lurt å sjekke ut området rundt tomten. Er tomten værutsatt eller ligger den nærme motorvei eller flyplass, må man kanskje isolere boligen ekstra godt. Er tomten plassert på berg må du ofte benytte deg av sprengningsarbeid. Dette kan føre til ekstra kostnader i forhold til prosjektering og byggingen av boligen.

 

Klar, ferdig, bygg!

Når budrunden er unnagjort og du har fått drømmetomten, er det bare å finne en forhandler som kan hjelpe deg med å sette opp drømmehuset. Og vipps, så er du i gang!

 

Ligger tomten din i skrått terreng? Det gjør ingenting, vi har mange hus som er designet for skrå tomter. Luna, Sotra, Ida, Sirius, Estoril og Lindås er noen av de husene i vår huskatalog som er designet for skrå tomt. Vi i Byggmann har lang erfaring og hjelper deg gjerne med tips og råd med å tilpasse hus til tomt.