20. september 2023 anna

Hva koster det å bygge hus?

For mange er det å bygge eget hus en stor drøm.

Men det å bygge hus kan ofte være et stort og overveldende prosjekt, og det er mange  faktorer som spiller inn på prisen på ditt drømmehjem. Derfor kan det være vanskelig å sette en konkret pris på et hus. 

Ta kontakt med din nærmeste forhandler

Det er mange faktorer som spiller inn når du skal bygge bolig, derfor kan det være vanskelig å sette konkret pris på et hus. Dette kan være alt i fra ferdiggrad, valg av materiale, hvor i landet du ønsker å bygge osv.

Vi vil derfor anbefale deg å ta kontakt med din nærmeste Byggmann forhandler i området du ønsker å bygge. Vi har over 100 forhandlere spredt over hele landet, fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord, som står klare til å hjelpe deg med det du lurer på om pris og husbygging.

Kontakt din lokale forhandler her.

Det er viktig å huske på at prisen på en nyoppført bolig er kompleks. du får gjerne en veiledende pris på prosjektet, men alle prosjekter er unike med flere faktorer som er med på avgjør hva den totale prisen blir.

Dette er med på å påvirke prisen på din bolig

Vi har laget en liten liste på faktorer som er med på å avgjøre prisen på akkurat ditt prosjekt:

Tilvalg

Når du skal bygge bolig har du gjerne diverse valgmuligheter, alt i fra store til små detaljer som er med på å sette preg på ditt hus. Dette kan være alt i fra gulv, fliser, baderomsinnredning og mange andre elementer som er med på å forme ditt drømmehjem. Valg som dette er ofte vanskelig å forutse tidlig i prosessen, og blir derfor en ukjent faktor i starten av et nytt prosjekt.

Tomt

En annen faktor som spiller inn, er utformingen på tomten. Ønsker du å bygge på flat eller skråtomt? Omfanget av diverse gravearbeid og klargjøring av tomten vil være en vesentlig faktor som må tas hensyn til når det skal utarbeides et kostnadsoverslag. Er tomten plassert på berg må du ofte benytte deg av sprengningsarbeid, som også kan føre til ekstra kostnader i forhold til prosjektering og byggingen av boligen.

Sjekkliste før du kjøper tomt

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning, hvitevare, benkeplate, osv.
 • Baderom
  Fliser, baderomsinnredning, dusjløsning, toalett, osv.
 • Trapp
  Utforming, farge og material, belysning, osv.
 • Oppvarming og inneklima
  peis, varmepumpe, vannbåren varme, varmekabler, osv.

Egne preferanser

Selv om du velger å ta utgangspunkt i en av våre husmodeller fra huskatalogen, har du muligheten til å selv velge hvordan sluttresultatet skal bli. Du står fritt til å gjøre de tilpasningene du ønsker, om det er fasadeendring, endring i planløsning eller om du ønsker å gjøre noe helt annet.

Faktorer som dette vil naturligvis ha stor innvirkning på totalprisen på prosjektet.

På vårt arkitektkontor

Kommunale avgifter

I tillegg har vi kommunale avgifter. Dette er kostnader som er forbundet med byggesøknad og tilkoblingsavgifter. Slike kostnader kan variere fra kommune til kommune.

Snakk med våre forhandlere

I tillegg til punktene som vi nå har nevnt, kan det forekomme flere større og mindre kostnader.

Ta kontakt med våre dyktige forhandlere, så hjelper de deg med tips og råd til byggeprosessen.