24. august 2022 anna

Har du behov for et tilbygg, ombygging, modernisering eller rehabilitering?

Det kan ofte virke for stort og uoversiktlig når man skal starte slike prosjekter. Da er det ofte godt å ha en håndverker som har erfaringen og kunnskapen til å kunne gi deg råd og rettledning på hvordan man kan og bør løse prosjektet. Vi har kvalifiserte håndverkere som står klar til å hjelpe, og tar gjerne en uforpliktende prat for å komme frem til den beste løsningen for deg.

Nytt tak

Taket er husets femte fasade og langt på vei den viktigste. Tett og pålitelig tak er en av de beste investeringene du kan gjøre når du vurderer renovering. Vi har mange taktekkingstyper å velge mellom. Husk på at taket er så mye mer enn bare det som vises. Våre forhandlere har erfaring som gjør at du kan ta et trygt valg.

Nye vindu og dører

Kanskje trenger du nye vinduer og dører fordi de gamle ikke tilfredsstiller dagens standard, eller kanskje vil du skifte vinduer og dører for å gi bygget et annet arkitektonisk uttrykk? Nye vindu slipper ut ca. 70% mindre varme enn gamle vinduer! Uansett så vil nye vinduer og dører kunne gi vesentlig bedre isolering og begrense varmetapet i et bygg.

Utvendig kledning

Som regel skifter man utvendig kledning på grunn av slitasje eller råte. Når man først skal skifte kledning kan det være lønnsomt å vite litt om hva som finnes i forhold til vedlikehold, varighet og pris. Skifte kledning gir også en mulighet til å endre uttrykket på boligen, om man ønsker det.

Bilde tatt før renovering. Foto: Bispereno, Instagram

Etterisolering

Du kan etterisolere vegger, gulv, tak og himlinger. Det er krav om at alle boliger som skal utleies skal være energimerket. Ved salg skal energimerking oppgis. Å etterisolere er en god investering, både økonomisk og for bedre komfort.

Innredning

Har du en uinnredet kjeller eller loft kan du få mye ekstra plass med å innrede dette. Farge- og materialvalg på gulv og himlinger har stor påvirkning på rommets uttrykk. Plassering av dører, trapper og vegger påvirker utnyttelse og arkitektonisk uttrykk.

Nytt kjøkken

Kjøkkenet er hjemmets hjerte, det sosiale samlingsstedet hvor måltider tilberedes og spises. Siden kjøkkenet er et av de dyreste rommene å endre på, er det viktig å gjøre en grundig vurdering av hvilke funksjonaliteter, design og løsninger som er viktige for deg. Det kan derfor være lurt å ta kontakt med fagfolk i en tidlig fase, slik at du får det beste resultatet for deg!

Nytt bad

Badet er ikke lenger bare et sted der man pusser tenner og tar en dusj. Baderommet er der det er plass til alenetid og tid til ettertanke. Det skal gi deg en god start og en god avslutning på dagen. Det er derfor viktig å tenke godt gjennom hvilke praktiske behov og ønsker man har, slik at sluttresultatet blir slik man har drømt om.

Garderobe

En garderobe skal bidra til et ryddigere rom samtidig som det bidrar til å ta vare på klærne og tingene dine. Den skal være funksjonell og tilpasset den personlige stilen som du har i huset. Med skyvedører kan plassen utnyttes optimalt, spesielt om man ikke har så stor plass ledig til åpne dører.

Ombygging

Du endrer deg gjennom livet, og det gjør også behovene til boligen. En godt planlagt ombygging gir deg løsninger som dekker både dagens og morgendagens behov, uten at du må bygge ny bolig. Våre forhandlere blir gjerne med på å lage et ideutkast til en løsning basert på deres ønsker og behov.

Påbygg og tilbygg

Trenger du mer plass kan du bygge på i høyden eller bredden. Dette tilpasses gjeldende reguleringsplaner og utnyttelsesgrader på tomten. En prosess med påbygg eller tilbygg starter ofte med å lage en skisse over mulighetene man har. Kontakt en håndverker tidlig i prosessen, slik at dere sammen kan finne de beste løsningene for deg, basert på dine ønsker og ideer.

Terrasser og plattinger

Lune uteplasser er koselige samlingsplasser for familie og venner. Uteplassen kan bygges både som plattinger og terrasser. Du skjermer for vind og innsyn med å bygge tilpassede levegger. Materialvalg og tilpassing til omgivelsene har stor betydning for hvordan uteplassen fremstår. Et tak over deler av uteplassen til å være med å utvide bruksmulighetene.

Ta kontakt med din nærmeste forhandler for en uforpliktende prat.
Finn din nærmeste Byggmann-forhandler her

Les også:
Renoverte arvebolig fra 1939
Hvordan skape den beste planløsningen