14. april 2023 anna

OPPFYLTE BOLIGDRØMMEN:

Eva Linn og John er meget fornøyde med totalrenoveringen

Da Eva Linn Kobbeltvedt og John Dale overtok et eldre hus, var de ikke i tvil om at de skulle totalrenovere. De ønsket en solid og trygg totalentreprenør som kunne påta seg hele jobben. Paret er meget fornøyd med valget: Byggmester Turøy & Algrøy.

Byggmester Turøy & Algrøy ble etablert i 1986, og har opparbeidet seg et solid navn på Vestlandet. I 2008 ble firmaet delt. Moderselskapet Byggmester Turøy & Algrøy AS har fortsatt med tomteutvikling og eiendom, mens Byggmester Turøy & Algrøy Drift AS står for den praktiske utførelsen.

Driftsselskapet ble overtatt av Christian Turøy og Rune Thuestad i 2017, hvor de eier 50 prosent hver.

Begge har mesterbrev og lang erfaring fra bransjen. Nå forvalter de en stolt tømrerarv, og setter kunden først – både når det skal bygges nytt og rehabiliteres.

– Firmaet har nesten 40 års erfaring. Siden 1987 har vi vært medlem av Byggmann, som i dag er en av Norges største boligkjeder av frittstående byggefirmaer. Vi var de første som ble medlem i Byggmann, sier daglig leder Christian Turøy.

Ønsket en vedlikeholdsfri bolig

Da samboerparet Eva Linn Kobbeltvedt og John Dale skulle totalrenovere huset, falt valget på Byggmester Turøy & Algrøy.

– Vi overtok barndomshjemmet mitt, som er et gammelt hus fra 1973. Foreldrene mine har fikset og pusset opp litt underveis, men vi ønsket en full renovasjon av huset, sier Eva Linn Kobbeltvedt.

Boligen ble revet til kun skallet stod igjen. Alt fra rør til elektrisk anlegg skulle byttes samt at huset skulle isoleres.

– Eva Linn og John ønsket et hus med minst mulig vedlikehold, og det har de fått. Vi har brukt vedlikeholdsvennlig materialer, blant annet på vinduer og kledning. Boligen har også solceller på taket som sørger for nok strøm, forklarer Turøy.

Garasjen har også gjennomgått en totalrenovering, og er nå i samme stil som boligen.

Kun én å forholde seg til

Sammen med en arkitekt fikk Eva Linn tegnet om barndomshjemmet, slik hun ønsket det.

Arbeidet med å totalrenovere huset til Eva Linn og John startet i oktober 2021. Snaue seks måneder senere kunne samboerparet flytte inn.

Byggmester Turøy & Algrøy påtok seg hele oppdraget fra A til Å. Det inkluderte også koordinering av de ulike håndverkerne.

– Vi var tydelige på at vi ønsket at de skulle ta seg av alt, slik at vi bare hadde ett firma å forholde oss til. Det var veldig greit, sier Eva Linn.

– Christian Turøy var byggeleder og tømrer Andreas var bas. De styrte prosjektet sammen. Begge var fantastiske og gjorde en kjempejobb, skryter huseier.

Hun forteller videre at Andreas var flink til å kommunisere med dem under hele prosessen.

– Dukket det opp noe som ikke passet helt inn med slikt det var tenkt, var Andreas raskt ute med å ta kontakt. Sammen fant vi løsninger som fungerte for oss.

Stikkordet er totalentreprise

Det veletablerte byggmesterfirmaet har fullt fokus på god kundeservice. Som kunde vil du oppleve at de 24 ansatte strekker seg langt for at du skal bli fornøyd.

– Vi påtar oss alt innenfor håndverkstjenester. Det vi ikke kan tilby, det skaffer vi. Vi er serviceinnstilte, og totalentreprise er stikkordet. Vi har med oss dyktige underentreprenører som elektrikere, malere, rørleggere, betong og entreprenører. Kunden får alt når de bruker oss, og slipper å forholde seg til flere aktører, sier Rune Thuestad.

Firmaet har rask responstid, og tilpasser seg kundens behov fra prosjekt til prosjekt. De ansatte er blide og gjør skikkelig håndverk.

– Vi får gode tilbakemeldinger på det. Når vi drar så skal det være strøkent og ordentlig, sier Thuestad.

Det nikker Eva Linn og John samtykkende til. De er ikke i tvil om at Byggmester Turøy & Algrøy har gjort en fantastisk jobb:

– Her har det vært kvalitet i alle ledd og god kommunikasjon hele veien, samt utmerket arbeid. Vi kan varmt anbefale dem!

Hjelp til hele prosessen

Nybygg og rehabilitering er hovednisjen til byggefirmaet, men de bygger også blokker og leilighetskomplekser. Tømrerbiten er hovedfokuset i det daglige.

– Det går mye i etterisolering av hus, takarbeid, bad, vinduer, tilbygg på gamle hus, parkett eller fasadeendringer. Får vi kunder som vil bygge ny enebolig så har vi teknisk tegner, vi tar hele søknadsprosessen, og selve byggingen fra A til Å. De får akkurat hva de vil ha, sier Christian Turøy.

Prosessen er ofte slik at kunden kommer inn med skisser eller tanker om hva slags hus de vil ha. Deretter setter vi oss ned sammen, tegner det ut og gjør justeringer. Bygningstegninger blir skapt basert på dette, disse går så videre til byggesak, og til slutt lages det arbeidstegninger basert på dette igjen.

– Vi har en egen elementfabrikk vi bruker mye i vinterhalvåret. De siste par årene har vi hatt veldig fokus på å spare inn byggetid ved å få det tett så raskt som mulig, forklarer Turøy.

"Vi påtar oss alt innenfor håndverkstjenester. Det vi ikke kan tilby, det skaffer vi. Totalentreprise er stikkordet."

Rune Thuestad

Tenker lokalt

Bedriften er sentralgodkjent og har ansvarsrett. De er også en godkjent lærebedrift.

De har fokus på høy kvalitet og gode produkter. Det gjelder å utvikle seg, og å følge med på utviklingen i bransjen og i markedet.

– Ansatte hos oss skal få god kompetanse, ta fagbrev, og de som ønsker det skal få gå videre å ta mesterbrev, sier Turøy.

Når de påtar seg store jobber og har behov for økt arbeidskraft benyttes gode, lokale samarbeidspartnere.

Disse inkluderer Nilsen og Sture Betong, Sartor VVS, Algrøy Elektro, Berg Ventilasjon, Sotra Kjøkken og Interør/Sigdal samt Lønning & Nilsen Malerfirma.

– Vi går ikke gjennom bemanningsbyråer, men bruker etablerte, lokale tømrerteam som vi kjenner og kan stole på. Det er en veldig fin løsning, sier Christian Turøy.

Om Byggmann

  • En av Norges største boligkjeder av frittstående byggefirma.
  • Den landsdekkende kjeden består av ca. 100 medlemsbedrifter som omsetter for ca. 3 mrd. kroner i året.
  • Kjeden har i over 35 år utviklet et av markedets mest komplette konsept for boligbyggere i Norge.
  • Kjedens hovedkontor ligger på Vigra ved Ålesund.
Alle foto: Natalie Sæthre
Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i BA 2023