11. august 2022 anna

I Bispeveien på Lund i Kristiansand har familien nettopp flyttet inn i sin nyrenoverte bolig fra 1939.

Huset var opprinnelig en tomannsbolig som de hadde brukt som enebolig over lengre tid. Etterhvert som familien vokste og ble større, ble huset lite funksjonelt for familien på seks. De hadde behov for en ny planløsning som var tilpasset dem og deres behov.

Renovere eller flytte?

Familien startet planleggingen for det gamle huset. Det ble mye endringer underveis i prosessen, både i forhold til utleiedel, men også planløsningen og utbygging. Tilslutt kom det til et punkt hvor familien måtte bestemme seg for om de skulle renovere eller flytte.

«Det var onkelen til min bestefar som først bygde huset i 1939. Deretter kjøpte bestefar det av han og huset har vært barndomshjemmet til min mor.»

Et byggefirma med kvalitet i alle ledd

Familien bestemte seg derfor for å renovere det gamle huset som hadde gått i arv i flere generasjoner. De begynte å innhente priser fra tre ulike forhandlere. I tilbudsprosessen tok de kontakt med de ulike byggefirmaene, for å lufte interessen. Familien hadde laget en detaljert beskrivelse av hvordan de ønsket at familiehuset deres skulle bli. Deretter ble det befaring fra de ulike byggefirmaene, med gjennomgang av planene til familien. For dem var det viktig med et byggefirma som kunne levere kvaliteten de ønsket for resultatet. Valget falt dermed på Sørheim Bygg.

«Selvfølgelig har prisen mye og si, men valget falt på Sørheim Bygg, mest på grunn av gode referanser fra et annet prosjekt.»

Familien og byggefirmaet har hatt et åpent og godt samarbeid gjennom hele prosessen, fra start til slutt.

«Etter hvert som det dukket opp problemstillinger, ga de oss alltid gode tips og råd. Teamet på byggeplassen var enkle og forholde seg til og bedriften var svært dyktige til å ta gode avgjørelser og komme med forslag til endringer, akkurat slik vi ønsket.»

"Samarbeidet mellom kunden og oss på kontoret, og ikke minst de utførende, har vært upåklagelig. Hele prosessen fra start til slutt har rett og slett gått smertefritt"

Morten Homme fra Sørheim Bygg

Med utgangspunkt i en bolig fra 1939

Fasaden ble etterisolert og det ble montert Bergene Holm Nord stående kledning på hele boligen. Taket måtte også renoveres og det ble erstattet og etablert nye vinduer her og på resten av boligen. Dette ga boligen et helt annet uttrykk enn den opprinnelige tomannsboligen fra 1939.

 

Inne i huset ble første etasjen delvis åpnet opp ved å bytte ut bærevegger med dragere. Ytterdøren ble flyttet, slik at familien nå fikk en større gang enn det de hadde fra før. Hele første etasjen og trappeoppgangen ble gipset og malt, og badet i første etasjen ble modernisert med enkle grep. Det ble i tillegg satt inn ny peis i den nå åpne stue/kjøkken-sonen.

Sørheim Bygg AS var totalleverandører av til sammen syv fag – Tømrer, elektriker, rørlegger, maler, blikkenslager, murer og taktekker. Resten av andre etasje valgte familien og ordne selv med både nytt kjøkken og gulvlegging.

Gjør det til ditt.

Å bygge hus er for mange en stor drøm, og kanskje er ikke drømmen så langt unna?

 

Velger du Byggmann er du i trygge hender, der du kan fokusere på hvordan du vil ha det og hva det skal koste, mens vårt fokus er en enkel og effektiv prosess med kvalitet i alle ledd.