18. oktober 2023 anna

Da Birgitte og Ruben Kvalsvik bestemte seg for å bygge bolig, ønsket de seg en bolig de kunne ha for resten av livet.

Med blyant og papir

«Vi hadde en flott utsiktstomt og ønsket derfor et hus det hovedetasjen lå i andre etasje, dette for å utnytte utsikten maksimalt. Vi hadde også ønske om et hus med lite vedlikehold og som sto støtt i regn og kraftig vind ute i havgapet», forteller Birgitte Kvalsvik.

De gikk til S. Storøy med en lang liste over alle ønskene de hadde. Paret hadde et ønske om en moderne stil, med funkispreg og flatt tak og hadde med inspirasjonsbilder som gav et uttrykk til hvordan de ville huset skulle se ut. Samtidig var det viktig for dem med en bolig hvor de kunne bo på bare en etasje ved behov.

S. Storøy er en bedrift med 13 -15 ansatte/innleidde, som holder til i Herøy kommune på Sunnmøre. Bedriften startet som et enkelmansforetak i 2010, men vokste raskt og ble et «AS» i 2017. Samme året ble også bedriften medlem i boligkjeden Byggmann. De bygger både nybygg, hytter, naust og garasjer, samt at de har en del tilbygg og rehab. prosjekter.

Johnny Storøy, «seinor» i bedriften, har lenge jobbet med å tegne hus. Han liker å gjøre det på «gamlemåten» på tegnebrett med blyant og papir. Ut ifra ønskene og behovene som paret hadde, satte Johnny seg ned for å skissere ned det som skulle bli parets drømmehjem.

«Det er egentlig slik vi starter alle prosjektene våre» forteller Sveinung Storøy.

Dette er noe bedriften har dratt svært god nytte av, da kundene synes det er fint å sette sitt eget preg på boligen.

«Vi ser jo det at her ute i området som vi bygger, ønsker de fleste å ha sitt eget preg på sin bolig. Derfor er det fint å ha en som skisserer etter behovene og ønskene som kunden har»

Med full klaff

«Det gikk over all forventning» forteller Sveinung. Prosjektet ble startet på i september 2020, og ettersom at det var full klaff med været denne høsten, kunne paret flytte inn i sin drømmebolig allerede sommeren året etter.

Dette er et hus med mange muligheter. I tillegg til utleiedel, har paret sammen med S. Storøy jobbet en del med å få til et åpent område ved trappen som er stort nok til at man i fremtiden skal kunne etablere heis.

«Samarbeidet med S. Storøy og Byggmann gikk veldig godt. Vi følte det var en veldig god dialog i byggeprosessen. Pris og avtaler ble holdt og leveransene kom når de skulle. Vi fikk raskt svar på alle spørsmål vi måtte ha underveis i byggeperioden. Både tekniske og gode råd til hvordan ting burde gjøres på vår tomt og med våre værforhold.» forteller paret.

Tomten ligger svært værutsatt til, med storhavet rett utenfor stuevinduene. Paret forteller at de følte seg trygge på at S. Storøy tok alle forhåndsregler for at huset skulle få den kvaliteten og tåle den tøffe påkjenningen som huset blir utsatt for der ute i havgapet. Nå, to år etter at huset er ferdigstilt er paret fortsatt fornøyd og kan fortsatt stille spørsmål til S. Storøy, noe de setter stor pris på.

Fra skisse til kataloghus

I 2022 kom Byggmann ut med en ny huskatalog med flere nye husmodeller – hvor en av dem var boligen Kvalsvik.

«Når vi planlegger nye huskataloger ønsker vi å kunne tilby boligdrømmer til et stort spekter av huskjøpere» forteller teknisk sjef Yngve Koppen.

Det behøves et ganske stort spekter av boliger i forskjellige størrelser og stilarter. Når 2022 katalogen skulle realiseres, jobbet teknisk avdeling blant annet med å utvikle en moderne bolig med en viss størrelse, samtidig som den skulle være oppnåelig for en bred kjøpegruppe. Sentralt i dette stod mulighet til å leie ut deler av boligen.

«I perioden hvor vi jobbet med katalogen fikk vi inn forespørsel fra S.Storøy AS om å prosjektere denne boligen og vi merket fort at dette var en god kandidat for katalogen vår. For det første hadde huset en stil og en størrelse som passet godt inn i øvre segment i katalogen vår. Fasadeuttrykk og materialbruk var «spot on» i forhold til en moderne bolig for vår tid, spesielt egnet for utsiktstomter der vindusløsninger kommer til sin rett. I tillegg var planløsningen praktisk og gjennomtenkt» fortsetter Yngve.

Planløsningen i denne boligen er både praktisk og gjennomtenkt. Selv om planløsningen er nokså åpen, får man følelsen av en naturlig overgang mellom de ulike rommene.

Med sine store vindusflater inviteres både natur og lys inn i boligen, noe som skaper en åpen og luftig følelse. I tillegg har boligen en romslig veranda med utgang fra kjøkkenet på den ene siden, og en overbygd veranda med utgang fra stuen på den andre siden. Her har du mulighet til å sitte ute uansett vær.

Boligen har i tillegg en egen utleiedel, som gjør at den kan vokse med familien. Her kan man benytte utleiedel til eget bruk dersom man har behov for litt ekstra plass, eller leie den ut om man ikke trenger plassen selv. Det skisserte huset passet rett og slett perfekt til de rammene som var satt for ny husmodell.

«Det at huset var planlagt i samarbeid med S. Storøy AS utgjorde også en trygghet for oss. Deres prosjekter kjennetegnes av gjennomtenkte løsninger og godt håndverk, noe som gir fornøyde kunder og gode ambassadører for Byggmann» avslutter Yngve koppen.

Du kan lese mer om husmodellen Kvalsvik her

Skreddersyr din drømmebolig

Mange av Byggmann sine kunder vet hva de vil ha, når de skal bygge sitt drømmehjem. For selv om vi har et bredt utvalg av boliger i vår huskatalog, er det alltid mulighet for å tilpasse modellene etter kundens ønsker og behov. I tillegg skal boligen tilpasses både tomten og omgivelsene den blir bygd i.

 

Hos vårt arkitektkontor hjelper vi deg med å se på dine ønsker og muligheter, enten om du ønsker å gjøre endringer på en husmodell, eller om du har egne tanker og ideer for din egen drømmebolig.