12. juli 2022 anna

ROALD OG LENE BYGDE HUS UTEN BEKYMRINGER:

– Vi er ekstremt fornøyde

Å bygge hus kan være utmattende og slitsomt. Roald Hope Valle og Lene Valle Hope opplevde derimot en smertefri prosess da paret bygde sin nye funkisbolig på Seim.

– Vi kjøpte tomt i 2020. Deretter startet husbyggingen i januar/februar 2021. Et av våre ønsker var at kun én part skulle ha kontroll på hele byggeprosessen, fordi det ville gi minst bekymringer for vår del, sier Roald Hope Valle.

Løsningen ble Seim Bygg.

– Vi er ekstremt fornøyde, både med sluttresultatet og hvordan de har fulgt oss opp underveis. De har gjort en helt fantastisk jobb, skryter paret.

MODERNE: Den nye funkisboligen til Roald Hope Valle og Lene Valle Hope har tre etasjer. Det inkluderer en stor takterasse på hele 70 kvadratmeter. Bare vent til du ser utsikten…

– En drømmekunde

Det allsidige byggefirmaet tok mer enn gjerne på seg oppdraget. De er medlem av boligkjeden Byggmann, som har forhandlere over hele Norge.

– I tillegg har vi et selskap som heter Seim Eiendomsutvikling som driver med tomteutvikling. Seim Bygg leverer boliger, hytter og garasjer til disse tomtene, opplyser daglig leder Terje Seim.

Det var han som kom i kontakt med Roald og Lene da de var på utkikk etter en tomt i området.

– Dette var jo en drømmekunde! De var svært samarbeidsvillige og sammen fant vi gode løsninger, sier han.

Fra takterassen har du utsikt over nydelige Lurefjorden.

SEIM BYGG AS

  • Seim Bygg ble etablert i 2002. 12 ansatte, eks. innleid arbeidskraft.
  • Omsetter for rundt 30 millioner kroner i året.
  • Tilbyr tømreroppdrag til både privat og offentlig sektor.
  • Har spesialisert seg på nybygg, tilbygg, rehabilitering og næringsbygg.
  • Er forhandler av boligkjeden Byggmann, som tilbyr boliger, hytter og garasjer.
  • Er en lokal forhandler av Aubo Kjøkken, bad og garderobe.

Snakket i timevis

Etter at tomten var kjøpt, startet samtalene om hvilke muligheter paret hadde.

– Seim Bygg var behjelpelige med å treffe oss på ettermiddagstid. Vi kunne sitte i timevis og diskutere både hustype og innvendige løsninger. Til slutt kom vi frem til et hus vi var fornøyde med, sier Roald.

Han beskriver hjelpen de fikk som eksemplarisk.

– De var svært behjelpelige i alle faser. Du skal ta mange valg i en slik prosess – og du blir nesten lei av å ta disse valgene hele tiden, forteller paret.

Dette var første gang de var gjennom en slik omfattende byggeprosess.

– Alle involverte, inkludert underentreprenører, har gjort en særdeles profesjonell jobb. De veiledet oss og kom med gode råd og tips hele veien. Det var rett og slett bekymringsløst, sier Roald og Lene.

Funkisbolig med plass

Boligen, en funkisbolig på 200 kvadratmeter, består av tre etasjer og har blant annet en stor takterrasse på 70 kvadratmeter i tredje etasje.

– Vi er glade i å være ute, i tillegg gjør beliggenheten på huset at vi må opp i høyden. Det er en eksepsjonell utsikt som vi bare måtte ha, smiler Lene.

Det moderne funkishuset er tilrettelagt for overnattingsgjester.

– Nede har vi to doble soverom, kjellerstue med sovemuligheter og et gjestebad. Vi har voksne barn som skal ha muligheten til å besøke oss samtidig, sier paret.

Tilpass kataloghuset

Seim Bygg har vært tilknyttet Byggmann Gruppen siden 2008. Selv om kjeden har en rekke boliger i katalogen, står du fritt til å gjøre endringer og tilpasninger for å skape ditt drømmehjem.

– Vi er veldig fleksible og tilpasningsdyktige – og utfører mange ulike byggeoppdrag, forteller Seim.

De har samarbeidspartnere på alle nødvendige fag og er ansvarlig søker. I tillegg til å være en anerkjent boligbygger i området, utfører de mange rehabiliteringsoppdrag.

– Omtrent 40 prosent av arbeidstiden vår går til rehabilitering, tilbygg og ombygging av boliger, legger han til.

Lokale ansatte

Den lokale håndverksbedriften har alltid to eller tre lærlinger inne.

– Vi er veldig opptatt av å lære opp lokale og gode håndverkere, sier Seim.

De kan vise til trygg økonomi og lokale ansatte. Det tyder på en stabil og lojal arbeidskraft.

– Det gjør også at vi har god lokalkunnskap og kjenner godt til hva som er aktuelt i vårt område. I tillegg sørger eiendomsselskapet for at vi har tilgang til flotte tomteområder. Ved å bruke lokale og solide håndverksbedrifter tror jeg kunden blir fornøyd med resultatet, både nå og i lang tid fremover, avrunder Terje Seim.

Alle foto: Natalie Sæthre
Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i BA 2022