21. mars 2022 anna

Nå som våren begynner å nærme seg for fullt, kan det være lurt å tenke på å klargjøre boligen og uteområdet for sol og varme. Vi har laget en liten sjekkliste for hva du bør tenke på, slik du bare kan nyte det når sommeren først kommer.

Gi huset en liten oppfriskning

Etter lange, kalde høst- og vinterdager, kan det være godt for huset ditt med en liten oppfriskning. Vask bort støv og skitt som har satt seg på veggene og gi huset ditt et nytt vårantrekk ved å gi det et strøk maling. Dette gir deg også muligheten til å se hvilken tilstand huset ditt er i. Da er det lurt å sjekke fasade, tak og at takrennene ikke er fulle av mose og løv.

Klargjøring av terrassen

Terrassen, som huset, trenger også ekstra stell etter en lang og hard vinter. Vask derfor terrassen godt, sjekk hvilken tilstand den er i og kanskje trenger også denne et ektra strøk med terrassebeis.

Hagestell

Det er ikke bare huset som trenger en liten vårklargjøring. Plen og planter trenger også stell før sol og varmen kan komme. Få bort rusk og rask som vintersnøen har lagt fra seg på plenen og gi den litt ekstra omtanke ved å gjødsle. For å få en frisk og sunn plen gjennom sommeren er det også lurt å klippe plenen ofte.

Ta frem potteplantene som du satte bort før vinteren og gi dem gjerne litt ny jord og gjødsel. Det er også på tide å tenke på å så planter, om man ønsker litt friske blomster og grønnsaker til sommeren. Gjør det ekstra fint rundt deg med å luke beddene, gi busker og hekker en liten stuss og kost bort grusen som har lagt seg rundt inngangspartiet og huset.

Nå kan sommeren komme

Før du kan ønske sommeren velkommen, kan det være greit å klargjøre utemøblemene for sesongen. Vask putetrekkene og sett frem putekasser til oppbevaring av puter og pledd. Sett frem grill og robotgressklipperen. Nå kan sommeren bare komme!