27. oktober 2021 anna

For å bevare boligen din best mulig, er jevnlig vedlikehold alfa omega! Her er seks tips til hvordan du kan forberede boligen din for vinteren.

1. Fasaden

Gå over fasaden for en siste sjekk, så du ikke får deg noen uhyggelige overraskelser i løpet av vinteren. Vask godt over fasaden for bedre holdbarhet og sjekk at det ikke er noen skader eller lekkasjer. I tillegg er det lurt at du sjekker musebånd og andre innganger, slik at du ikke får ubudne gjester som trekker mot varmen i vinterkulden.

2. Tak og takrenner

I løpet av høsten kan det ha samlet seg masse løv og mose som tetter takrennene. Det er derfor viktig at du får tømt takrennene før frosten kommer, så ikke det fryser fast. Fulle takrenner kan føre til at vannet renner over og i verstefall forårsaker fukt og frostskader på veggene. Sjekk også at taket er fritt for mose, slik at ikke dette faller ned og tetter takrennene.
Når du først er oppe i høyden, kan det være lurt å ta en sjekk av taket ditt. Sjekk at det ikke er noen løse takstener eller beslag som kan føre til lekkasje.

3. Ta vare på hagemøblene dine

Før du tar inn utemøblene for vinteren, kan det være lurt å vaske dem godt og gi dem den pleien de fortjener. Det er viktig at du lar dem tørke godt før du lagrer dem for vinteren, så ikke frosten tar dem! Jo bedre du tar vare på dine utemøbler, jo lenger varer de.

4. Steng utekraner og ta inn hageslangen

Det er viktig å tømme og stenge utekranene, slik at ikke frosten sprenger rørene og forårsaker lekkasje. Husk også å tømme og ta inn hageslangen.

5. Rydd uteområdet

Rydd uteområdet ditt for vinteren. Rydd inn robotgressklipper med tilhørende ladestasjon, grill, leker osv. som ligger løst rundt på eiendommen. Det kan da være lurt å rengjøre dem, slik at de er klare til å tas i bruk neste sesong. I tillegg er det lurt å gi litt ekstra omtanke til blomstrene og plantene dine som skal overleve vinterkulden. Pakk inn potteplantene dine og sett de gjerne opp på et underlag som isolerer de fra vinterkulda. Gi også hekken en siste stuss før frosten kommer.

6. Vinterlagring

Garasjen har fort en tendens til å fylle seg opp med rot og skrot i løpet av året. Rydd derfor garasjen slik at biler, sykler, grill og andre ting kan stå inne når vinterkulden intreffer.