13. juli 2022 anna

EFFEKTIVE BOLIGBYGGERE:

– Har du tomten, fikser vi resten!

Når du kommer til Byggmann Drammen, trenger du egentlig bare en tomt eller en idé. Herfra håndterer de alt fram til nøkkelen står i døra – enten du er profesjonell utbygger eller privatkunde.

– Badene ble heist på plass, komplett med dorullen hengende på veggen og håndkleet klart, sier selger og prosjektleder David Enok Nilsen.

Med så effektive byggemetoder, er det ikke rart det går unna når Byggmann Drammen setter i gang.

Den toetasjes åttemannsboligen i Solbergelva de begynte på i juli 2021, er allerede ferdigstilt.

– Lavblokka er oppført i fabrikkproduserte veggelementer, kombinert med ferdige baderomsmoduler. Da går ting raskt, selv om det alltid vil gjenstå en del håndverksarbeider før boligene er helt komplett, sier Nilsen.

Effektiv prosess

I løpet av den første uken på prosjektet, var veggene i første etasje på plass. Uken etter ble badene heist på plass, før gulvet mellom etasjene ble bygget.

Deretter ble prosessen med vegger og bad gjentatt i andre etasje, før taket ble heist på plass.

– Elementbygging er ikke bare effektivt, men gir også et kvalitetsmessig godt resultat. Dessuten er det mer miljøvennlig, med lite kapp og avfall i produksjonen, mener Nilsen.

"Vi har lang erfaring med å bygge boliger fra scratch som ikke er kataloghus."

David Enok Nilsen

Boligbygging fra A til Å

Åttemannsboligene i Solbergelva er et samarbeid med DakArk, som er arkitektkontoret til Byggmann Gruppen. Her har Nilsen og kollegene fått god hjelp med både prosjektering, beregninger og tegninger.

– Ofte er husmodellene i idékatalogen bare et utgangspunkt som kunden kan la seg inspirere av. Vi har lang erfaring med å bygge boliger fra scratch som ikke er kataloghus, forteller Nilsen.

Har du kjøpt deg en tomt, er det med andre ord bare å ta kontakt med Byggmann Drammen.

– Vi hjelper deg med byggesøknad og tegner et hus som passer til både tomten, dine ønsker og behov. Vil du ha alt nøkkelferdig, kan du få det. Eller vi kan avtale hva du eventuelt ønsker å gjøre selv.

Bli inspirert!

Idékatalogen til Byggmann er full av inspirerende husmodeller til små og store boligprosjekter.

Bestill katalogen her

Allsidige folk

Firmaet startet som Eurotec Entreprenør i 1993, og har lang erfaring i markedet. Etter hvert ble de medlem i Byggmann-kjeden, og driver i dag allsidig virksomhet.

– Vi driver ikke bare med nybygg av boliger, men også en del med rehabilitering og eiendomsforvaltning. I tillegg har vi flere utviklingsprosjekter i egen regi, forteller Nilsen.

Kundene er alt fra privatpersoner til proffkunder, som kanskje er den største kundegruppen.

– Nå for tiden har vi særlig fokus på B2B-markedet. Ofte er det utbyggere som skal drive utleie eller legge ut boligene for salg.

OM BYGGMANN

  • En av Norges største boligkjeder av frittstående byggefirma.
  • Den landsdekkende kjeden består av ca. 100 medlemsbedrifter som omsetter for ca. 3 mrd. kroner i året.
  • Kjeden har i over 35 år utviklet et av markedets mest komplette konsept for boligbyggere i Norge.
  • Byggmann Drammen har 15 ansatte inkludert håndverkere og administrasjon, med base på Lierstranda.
  • Kjedens hovedkontor ligger på Vigra ved Ålesund.

Jobber ikke bare lokalt

Byggmann Drammen har i dag en stab på 15 personer, inkludert fire i administrasjonen på Lierstranda.

Som medlemmer i Byggmann-kjeden, har de et solid fagmiljø å støtte seg på. Ved Byggmann Gruppen sitt hovedkontor i Ålesund sitter blant andre arkitekter, prosjektutviklere og markedsavdeling.

–  Å være en del Byggmann-systemet gjør oss til en betydelig større aktør. Det gir trygghet både for oss og kundene våre, mener Nilsen.

Selv om firmaet jobber mest i Drammen-distriktet, har de oppdrag også andre steder. Blant annet har de hatt hytteprosjekter både i Trysil og på Norefjell.

– For oss er det stor fordel å ha base i Drammens-distriktet. Med 3-4 timers kjøring i hver retning dekker vi veldig mye av det sentrale sør- og østlandsområdet.

Alle foto: Johanne Holm Pedersen
Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i Drammens Tidene 2022, Amedia